Méretvételi tanácsok

Térdrőgzítőknél a térdkalácsnál mért körméretet mérjük. Sérült, dagadt izületi elváltozás esetén célszerű az egészséges végtagot mérni, az eszközök a pihentetés után, a kezdeti terhelés idején ajánlottak. A  gyulladás elmúltával, a duzzanat is csökkenni fog, gyakran egy-két méretet is változik.

Bokarögzítőnél a boka csontnál mért körméretet vegyük figyelembe.Sérült, dagadt izületi elváltozás esetén célszerű az egészséges végtagot mérni, az eszközök a pihentetés után, a kezdeti terhelés idején ajánlottak. A  gyulladás elmúltával, a duzzanat is csökkenni fog, gyakran egy-két méretet is változik.

Scudotex kompressziós harisnyák Harisnyanadrágok, harisnyák: testsúly és magasság alapján választható ki a megfelelő méret. A mérettáblázatot megtalálaja az "Információk / Mérettáblázat" menüpont alatt. Scudotex harisnyák olasz méretezésűek, ezért a közepes és erős kompressziós fokozatúakból érdemes eggyel nagyobbat választani, mint amit a táblázat alapján választanánk.Térdzoknik, térdharisnyák, combfixek: Lábméret alapján kell választani méretet, vastagabb, erősebb vádli esetén lehet eggyel nagyobbat.

Orvosi harisnyáknál le kell mérni a láb körméretét több ponton. Bokánál, vádli legvastagabb részénél, ha hosszabb a harisnya akkor a combot a térd fölött illetve a combtőnél a legszélesebb ponton. Ehhez útmutatót talála az "Információk / Mérettáblázat" menüpont alatt.

Gyermekcipőnél a gyermek lábmérete nagyon fontos, ezért azt cm-ben mérje meg az alábbi képek segítségével. Készítsen egy egyszerű méretrajzot az alábbi minta szerint, majd hajtsa fel a szaggatott vonalnál és a gyermeket ráállítva ellenőrizze a pontos lábméretet cm-ben!A papírt lehetőleg fal mellé tegye, hogy a gyerek sarka a falra támaszkodjon, és a nagylábujjat felülről lenyomva húzzon elötte egy vonalat, függőlegesen tartott ceruzával.
Ne hagyjon rá semmit,Erősebb lábfejű gyermeknél szükség van rüsztbőség mérésre is, a lábfej legmagasabb pontjánál, a talp alatt áthajtott centiméterszallaggal kell pontosan megmérni.Itt se hagyjon rá semmit!