Menü

Ortopédiai eszközök

Az ortézisek a meglévő mozgás- és támasztó szervek működésbeli fogyatékosságainak, kóros elváltozásainak kezelését, az elveszített, kiesett működőképesség részbeni helyreállítását, pótlását szolgáló gyógyászati segédeszközök.

Az aktív ortézisek az elvesztett működőképességet a test más területén meglévő valamilyen izommozgás, vagy egyéb energia (pneumatikus, hidraulikus, rugós, stb.) felhasználásával pótolják.
Felépítésükből eredően képesek támogatni az ízületekben létrejövő mozgásokat, a különféle irányokban történő kontrollált elmozdulásokat. Ilyen eszközök lehetnek az aktív térd ortézisek, prevenciós eszközök, sport sérülések kivédésére szolgáló termékek is.

passzív ortézisek elsődleges feladata, hogy a végtagokat vagy a gerincet érő, veleszületett vagy szerzett ortopédiai betegségek kezelésében segítséget nyújtson az érintett személy számára. A gyulladásos megbetegedések, baleseti sérülések, a nehezen gyógyuló törések egyik legfontosabb gyógymódja a beteg testrész rögzítése, nyugalomba helyezése, vagyis a működésből való időleges vagy végleges kivonása. Ennek megfelelően a végtagi ortézisek rendeltetése: rögzítés, támasztás, tehermentesítés, korrigálás.

Speciálisan kialakított talpbetétek, feladatuk, hogy hatékonyan szüntessék meg a fájdalmat, legyen szó láb-, térd- vagy hátproblémáról. A talpbetétek a fájdalom okát szüntetik meg, a talp részeinek megfelelő alátámasztásával lehetővé teszik a megfelelő mozgást, csillapítva a fájdalmat. Mindig a számunkra legmegfelelőbb talpbetétet válasszuk! Megoldást jelentenek a különböző problémákra, mint lúdtalp, haránt boltozat süllyedés, kalapácsujj, bütyök, sarkantyú, sarokcsont kinövés, tyúkszem, de akár egy nem megfelelően kialakított cipő is okozhat gerincbántalmakat, és oka lehet a láb-, térd- vagy hátfájdalomnak. Egy jó talpbetét: -követi a lábat -könnyű -lábunk méretének megfelelő -tehermentesíti a sarkat -nem nyomja a láb elülső részét.

Rendezés:
Nézet: